Najaarcursussen

datum

titel

prijs

Di 5 november (9-15u30)

Creatief artistiek hoekenwerk

72 euro (inshcrijven niet meer mogelijk)

Woe 6 november (9-12)

HELP, themaknutselwerkjes

35 euro (inschrijven niet meer mogelijk)

Do 7 november (9-15u30)

Schimmenspel

72 euro (inschrijven niet meer mogelijk)

za-zo 23-24 november (9-17)

Schimmenspel: "het grotere werk"

180 euro (inschrijven niet meer mogelijk)

ma 9 december (9-15u30)

Creatief artistiek hoekenwerk

72 euro (inschrijven niet meer mogelijk)

Aanbod - cursus in ons atelier

Vormingen gaan door vanaf min. 5 deelnemers.

alle prijzen zijn incl. btw, materiaal en lunch indien het over een volledige dag gaat.


Creatief muzisch hoekenwerk : (kinderopvang en kleuter)

Tijdens deze actieve en praktijkgerichte vorming ontdek je als deelnemer wat muzische hoeken zijn,  welke hoeken je kan inrichten in functie van je beeldende opdrachten, hoe je zelf aan originele ideeën kan beginnen en wat je rol als begeleider inhoudt bij procesgericht werken.


We beginnen met een theoretische inleiding, vertrekkend vanuit pedagogische en psychologische modellen. Na deze kaders en kapstokken kan je tijdens een praktijkgedeelte zélf beleven hoe het is om op ontdekking te gaan in enkele vooraf opgestelde hoeken. Ten slotte is er tijd voor reflectie, bespreking van de theorie en uitwisseling over het begeleidingsproces.


HELP, themaknutselwerkjes: (kinderopvang, kleuter- en lagere school)

We gaan samen op zoek naar nieuwe insteken om een creatieve en vrijere opdracht uit te werken voor de klassieke thema's. Pinterest staat vol met kant en klare knutselwerkjes voor Sinterklaas, Pasen en kerstmis. Maar dikwijls gaan in die opdrachten de creatieve muzische kant verloren. Wat dan wel? In deze vorming vertrekken we vanuit andere invalshoeken (leerplandoelen, kunstenaars, materialen, ...) en zoeken we samen naar waardige alternatieven.


Schimmenspel: (kinderopvang, kleuter en lagere school)

Schaduwtheater bestaat al honderden jaren maar wie kent de kneepjes van het vak nog? Hoe kunnen we deze oude technieken in de klas toepassen? Met enkele eenvoudige tips en trics kan je al heel veel. Je poppenkastvoorstelling eens aanpassen, de kinderen zelf een schimmenspel laten uitwerken,...


Schimmenspel "het grotere werk" (2-daagse)

Tijdens deze 2daagse beginnen we van nul. Je hoeft dus niet de eendaagse opleiding te hebben gevolgd. We hebben nu tijd om verschillende technieken, lichtbronnen, dragers, ... uit te testen en zelf te maken.

Indien er voldoende interesse (5 deelnemers) is is het mogelijk een avondsessie (19-21u) in te plannen rond fluo-theater. Deze avondsessie is een aparte sessie en staat los van de inhoud van de 2 dagen rond schimmenspel. Er zijn enkele slaapplaatsen beschikbaar, avondmaal kan ook voorzien worden indien gewenst. (meer info na contact)PRAKTISCHE INFO:


Inschrijven: stuur een mail met de naam van de cursus en de datum.

Lunch steeds inbegrepen, bij allergieën of voorkeuren graag op voorhand melden

adres: Max Temmermanlaan 11, 2920 Kalmthout. Parkeren doe je om de hoek in de Koningin Astridlaan of Minnedreef.

Met de trein 24 minuten van Antwerpen centraal, afstappen station "Heide" (key-card mogelijk)

Doe comfortabele kledij aan die eventueel wat vuil mag worden of neem een schort mee, in een atelier weet je nooit (ook afhankelijk van de cursus).